Persbericht

souvenir | het landschap als werkplaats

De Bewaerschole toont de installatie ‘souvenir | het landschap als werkplaats’. Deze installatie van Esther Polak in samenwerking met Ivar van Bekkum is tot 31 augustus te zien in het kader van de de tentoonstellingen-serie ’24 duinovergangen’ .

Wat gebeurt er als jij niet je TomTom volgt, maar je TomTom volgt jou?
Achteraf kun je dan je eigen route terugzien: je ziet een lijn die langzamer en sneller gaat, stil staat, hoeken en bochten maakt, jouw sporen volgt. Die lijn, dat spoor, dat ben jij. En terwijl je naar dat spoor kijkt vullen je gedachten onbewust een ruimte om je heen met beelden, geluiden en geuren die je tijdens die tocht hebt waargenomen, een landschap.

Het spoor in de installatie ‘souvenir | het landschap als werkplaats‘ is van een Zeeuwse akkerbouwer. Esther Polak en Ivar van Bekkum tekenen van 21 tot en met 25 juli dat spoor uit en vullen de ruimte van de Bewaerschole met de monoprints die dat oplevert . In die week is de Bewaerschole hun werkplaats.

Op de opening, 27 juli, is het landschap dat zij met het spoor van de akkerbouwer hebben gecreëerd voltooid. Een landschap waar je als toerist in kunt rondwandelen en je keuze kunt maken: De prints zijn allemaal te koop.

Achtergrond
Esther Polak experimenteert al voor het populair worden van de TomTom met GPS-visualisatie. In haar werk staat landschap, het economische gebruik ervan en ruimtebeleving centraal. Voor dit project is zij een samenwerking aangegaan met uitgever/vormgever Ivar van Bekkum.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: